Gezellig de voeten onder tafel schuiven in een aangenaam restaurant klinkt altijd goed! Helaas houdt een restaurantbezoek vaak vele calorieën in. Dat kan je niet gebruiken wanneer je pas gestart bent met jouw dieet. Betekent dit dan dat je elk aanbod om uit eten te gaan moet weigeren? Neen, absoluut niet! Hou rekening met volgende tips en geniet zonder schuldgevoel.

  1. Reserveer op voorhand. Dit is een logische tip, maar een heel belangrijke. Een reservatie bij een restaurant met een uitgebreid en gezond aanbod van gerechten geeft je zekerheid van een degelijke maaltijd en is tevens iets leuk om naar uit te kijken.
  1. Vertrek niet uitgehongerd. Deze raad klinkt waarschijnlijk wat tegenstrijdig aangezien je nog steeds gaat eten. Het is dan ook niet de bedoeling jezelf vol te proppen. Maar een kleine hap zoals een luchtig koekje, soep of een stuk fruit, zorgt ervoor dat je de nootjes en het stokbrood met smeersels kan weerstaan.
  1. Kies bewust. Je krijgt de menukaart voorgeschoteld: welk gerecht zal je nemen? Een bord met veel groenten of een heerlijke salade verdiend de voorkeur en je mijd uiteraard beter de ongezonde bereidingen. Wie er niet aan begint, zal achteraf ook geen spijt hebben.
  1. Wat te drinken? Bestel jouw favoriet drankje, maar hou het daarbij. Daarnaast is het een goed idee om een fles water te bestellen. Voldoende water is belangrijk, dus hier doe je jouw lichaam dubbel plezier!
  1. Eet rustig. Zowel thuis als op restaurant: langzaam kauwen is de boodschap!
  1. Dessert: ja of nee? Vaak een leuke afsluiter van een gezellige avond, maar helaas niet de gezondste gang van het menu. Wens je toch een dessert, kies voor fruitsla of een ander licht nagerecht. Of vervang door koffie of thee en wees de sympathiekste persoon aan tafel door het koekje af te staan aan iemand anders.
  2. Zondigen is oké. Maak jezelf geen verwijten wanneer je een zwak moment had; dat overkomt werkelijk iedereen. Begin de volgende dag met een propere lei en vol goede moed!

Ervaar je dat het moeilijk is om je aan deze tips te houden? We’ll move helpt je graag op weg om jouw dieet tot een goed einde te brengen door voedingsadvies op maat aan te bieden.

Vertrek niet uitgehongerd en kies bewust

Roy Claeys