Jazeker! Misschien dacht je dat rusten de oplossing was, maar wanneer je last hebt van lage rugpijn is het sterk aangeraden om te blijven bewegen. Zo staat te lezen in het recente rapport van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE). Waarom is dit nu net zo belangrijk?

In de meeste gevallen zijn de oorzaken van lage rugpijn vrij onschuldig Dit ongemak zal dan ook spontaan verdwijnen. In eerste instantie kan je dus best zelf proberen de pijn te verhelpen. De sleutel tot succes? In beweging blijven. Daarbij hoef je uiteraard niet de grootste inspanning op te zoeken, maar het verderzetten van je dagelijkse bezigheden en eventueel het uitvoeren van extra oefeningen gaan alvast de juiste richting uit. Door de juiste beweging zal de doorbloeding in het lichaam gestimuleerd worden en zo zijn positief effect verwerven.

Uiteraard dekt dit advies niet alle situaties. Indien de pijn blijft aanhouden, kan er een ernstige(re) oorzaak aan de basis liggen van het probleem. In dit geval is een specifieke behandeling en ondersteuning noodzakelijk.

Maar de kern van het advies van het KCE is duidelijk: blijf fysiek actief, blijf bewegen. We’ll move weet hoe belangrijk bewegen is en staat klaar om met jou iets te doen aan die vervelende rugpijn. Met de nodige begeleiding, aangepast aan jouw eigen tempo, lost het  probleem zich waarschijnlijk zelf op. Meer info vind je terug op de site.

Als afsluiter, een goede raad voor personen met een zittende job: vergeet niet ook tijdens het werken te bewegen. “Een gezonde geest in een gezond lichaam” geldt voortdurend. Een actieve pauze, weg van jouw bureau, is dus zeker een goed idee.

We'll move weet hoe belangrijk bewegen is en staat klaar om met jou iets te doen aan die vervelende rugpijn

Roy Claeys