Massages, heb jij er ook soms nood aan? Maar wat doet een massage nu eigenlijk echt met ons? Waarom verlangen we er nu net naar? Welke voordelen brengt het met zich mee?

Is uw levensstijl ook vaak hectisch of is er een vermoeid gevoel doorheen de dag? Tijdens de behandeling ervaar je een moment van rust en zal jouw bloeddruk verlagen. Dit lichaamseffect zorgt voor een meer kwalitatieve nachtrust, waar dynamiek overdag niet achterwege blijft.

Mede bepalend bij onze verminderde nachtrust, speelt stress dagdagelijks ook een belangrijke rol. Massages verminderen het gevoel van angst en maken ons stressbestendiger. Ten gevolge van onze stess bestendigheid merken we een verbetering van de concentratie.

Dat stress een invloed heeft op onze ademhaling is ons niet onbekend. Te oppervlakkig in en uitademen plaatst onze spieren onder spanning door een tekort aan zuurstoftransport. Massages gaan de pijn en druk in onze spieren en gewichten verminderen.

We kunnen veel veranderingen inwendig ervaren, maar uit vanbuiten zien we een verbeterde conditie. Daar massagelotion of olie altijd aanwezig is, zal jouw huid beter gehydrateerd zijn. Onze grootste orgaan zal op deze manier meer ontspannen zijn en zelf rimpels langer achterwege laten.

Massages verminderen het gevoel van angst en maken ons stressbestendiger. Ten gevolge van onze stessbestendigheid merken we een verbetering van de concentratie.

Roy Claeys