Bij de aanvang van een nieuw jaar maken we steeds opnieuw dat lijstje met goede voornemens waaronder steevast de ambitie om ein-de-lijk meer te beginnen bewegen. Ondertussen stevenen we af naar eind februari en moeten sommigen vaststellen dat ze hun sportkledij nog steeds niet hebben aangetrokken (of misschien nog moeten zoeken!). Met de volgende tips haal je jouw sportplannen van onder het stof.

1. Weg met smoesjes. Sporten is een essentiële factor om gezond door het leven te gaan. Mens sana in corpore sano. Ga ervoor!

2. Plan je workout. Nog een paar uurtjes in je agenda vrij? Vul ze in door te bewegen! Een vast moment zorgt ervoor dat je het sporten niet langer op de lange baan schuift. Hou daarbij ook die gewoonte vast. Na verloop van tijd wordt deze activiteit iets waar je écht naar uitkijkt.

3. Sport samen. Moedig jouw vriend(in), kinderen, ouders, collega’s, etc. aan om samen met jou te bewegen. Sleur ze bij de arm en wordt samen fitter.

4. Bouw geleidelijk op. Eerste workout en meteen 100 x pompen? Geen aanrader! Doe het rustig aan en geef je lichaam de tijd om te wennen aan je inspanningen. Stel daarbij tussendoelen, die je langzamerhand zal bereiken.

5. Varieer. Hoe meer je beweegt, hoe sneller je ontdekt welke oefeningen je heel graag (en minder graag) doet. Uiteindelijk krijg je een leuk lijstje van verschillende oefeningen waardoor de tijd voorbijvliegt.

6. Hou de evolutie bij. Niets fijner dan resultaat halen uit wat je doet. Voelen dat je vooruitgang boekt, geeft een zalig gevoel.

7. Combineer met muziek… Sportkledij aan, muziek bij de hand en het gaat nòg vlotter.

8 … en met gezond eten. Verwen je lichaam niet alleen met voldoende beweging, maar ook met lekkere, gezonde maaltijden. Vergeet jezelf natuurlijk niet af en toe te belonen voor alle geleverde inspanningen.

Nog niet helemaal overtuigd? Doe een beroep op de professionele begeleiding van We’ll Move en zet jouw goed voornemen om in realiteit!

Sporten is een essentiële factor om gezond door het leven te gaan. Mens sana in corpore sano. Ga ervoor!

Roy Claeys